Μία συνταγή πεντανόστιμη, πανεύκολη και χορταστική, ιδανική για όσους κάνουν διατροφή

Ιδανική για όσους κάνουν διατροφή ή όσους αθλούνται είναι η μακαρονάδα με σολομό και σάλτσα αβοκάντο που μας προτείνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η σεφ μας δείχνει την τέλεια συνταγή να ετοιμάσουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια σε ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

250 γραµ. spaghetti ολικής άλεσης
1 κύβο λαχανικών
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δυο μικρότερα)
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
4 φέτες λεπτές καπνιστό σολωμό
2 κ.σ γιαούρτι ή τυρί κρέμα light

Εκτέλεση

Βράζουμε τα spaghetti σε νερό με τον κύβο λαχανικών.

Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης.

Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά. Και με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.

Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο.

Προσθέτουμε το σολομό. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια συνταγή Halloween από τον Άκη Πετρετζίκη: Απολαυστικό ριζότο κολοκύθας

Μία τέλεια και πρωτότυπη γεύση: Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο: Κρεατόσουπα με οσομπούκο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση