ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα αρέσει σε όλους, ώστε κανείς να μη μείνει νηστικός!
Μία εύκολη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει κριθαρότο με μανιτάρια. Ένα πιάτο νόστιμο, για όλα τα γούστα, ώστε να κανείς να μη μείνει… νηστικός!
Δοκιμάστε το!
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
120 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ζωμό κοτόπουλου
40 γρ. μαϊντανό
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Βάζουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ρίχνοντας την επόμενη δόση ζωμού όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει την προηγούμενη.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κοτόπουλο BBQ και γεμιστές ψητές πατάτες
Μία θεϊκή συνταγή από τον Άκη: Γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί
Η συνταγή που μυρίζει μαμά: Αρακάς λαδερός κοκκινιστός
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπύρος Πρωτοψάλτης: Έως τις 21/1 οι αιτήσεις για επιδότηση νέων επιχειρήσεων – Όλα τα νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ
- Γαλλία: Το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης Μπαϊρού
- ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές για €8 δισ. ευρώ το 2025 η Ελλάδα – Νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους
- Εξάρχεια: Στη φυλακή ο Παλαιστίνιος που επιτέθηκε στην 33χρονη