Ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε, με όποιο τρόπο μπορούμε, να γιορτάσουμε αυτή την εποχή του χρόνου. Τώρα που περνάμε αρκετό χρόνο στο σπίτι, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε μερικά παραδοσιακά γλυκά της εποχής.

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Δοκιμάστε την!

Υλικά

500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1 κ.γ. ανθόνερο
30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

1 κ.σ. ανθόνερο
300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

Το τέλειο γλυκό για την καραντίνα: Πεντανόστιμο μπανόφι με λίγα υλικά & απλά βήματα

Ένα θρεπτικό πιάτο για τον χειμώνα: Σούπα με καρότο & ταχίνι

Η συνταγή για κρέας που λιώνει στο στόμα: Χοιρινό με δαμάσκηνα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση