ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπιφτέκια λαχανικών ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να πετύχουμε μέγιστη νοστιμιά και να απολαύσουμε αυτό το πιάτο.
Δοκιμάστε τα!
Υλικά
1 μελιτζάνα
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
2 καρότα
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. νοστιμιά
2 κ.σ. κέτσαπ
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. νοστιμιά
300 γρ. άγριο ρύζι, βρασμένο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τη μελιτζάνα σε κομμάτια, τη χτυπάμε να γίνει πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Πολτοποιούμε με τον ίδιο τρόπο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια, την κόκκινη πιπεριά και τα καρότα.
Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα μανιτάρια, τα βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε τη νοστιμιά.
Σοτάρουμε για να χάσουν την υγρασία τους για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στα λαχανικά την κέτσαπ, το σιμιγδάλι, το ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η αγαπημένη συνταγή των Ιταλών: Γευστική πολέντα με μανιτάρια
H vegan συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Ραβιόλι με σπανάκι
Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι: Ρολάκια με κιμά από τον Άκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ