Ένα εύκολο και γρήγορο παριανό φαγητό.

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή μας δείχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το τραπέζι της Παρασκευής, που ετοιμάζει πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες. Ένα μαμαδίστικο φαγητό, που θα σας λύσει τα χέρια!

Σερβίρεται με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί. Δοκιμάστε το!

Υλικά

4 πατάτες
4 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.

Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό.

Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.

Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.

Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του Άκη για το τέλειο και θρεπτικό σνακ: Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

Μία λαχταριστή συνταγή για το τραπέζι της Τετάρτης: Σνίτσελ χοιρινό αλα κρέμ

Η συνταγή που θα λατρέψετε: Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια light του Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση