Για το τραπέζι της Παρασκευής, θέλουμε κάτι εύκολο και απολαυστικό!

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, μία συνταγή που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο, μπούτια
7-8 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό, από 2 λεμόνια
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
φλούδες, από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
1 1/2 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.

Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης