ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας
Μία διαφορετική γεύση μας προτείνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει βελουτέ μανιταρόσουπα, μία γήινη γεύση που θα σας κερδίσει και θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας βελουτέ σούπες.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (15γραμ.)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
200 γραμ. κάστανα προβρασμένα
2 κ.σ. κονιάκ
3 φλ. ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το γαρνίρισμα
λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα, ξεπλένοντας πρώτα τα πορτσίνι σε κρύο νερό.
Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό.
Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15΄-20΄, να ανακτήσουν την υγρασία τους.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (τα ξεφλουδίζουμε). Αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα.
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για να μεταχειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα.
Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι (περίπου το μισό τελευταίο φλ.).
Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια.
Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια (τα κρατάμε για το γαρνίρισμα). Σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε το ζωμό και το υγρό των μανιταριών. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20′.
Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη
Συνταγή που «μυρίζει» μαμά: Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη
Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμους παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΟΒΕ: Στα €1,9 δισ. η αξία παραγωγής της βιομηχανίας φαρμάκου το 2022 – Ενισχυμένη κατά 16,1%
- Χρηματιστήριο: Σε περιπέτειες η αγορά – Νέα βουτιά στις τράπεζες – “Κρατάει” η Coca Cola
- 150.000 ασφαλισμένοι ένα βήμα πριν την «έξοδο» με μειωμένη σύνταξη – Παραδείγματα για κάθε κατηγορία
- Ebury: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το δολάριο