Για το τραπέζι της Τετάρτης, χρειαζόμαστε μία λαχταριστή και εύκολη λύση

Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει να δοκιμάσουμε τη συνταγή του για τηγανιά κοτόπουλο. Εύκολη, γρήγορη, νοστιμότατη, μία γεύση που θα λατρέψουν όλοι.

Ο σεφ μας θυμίζει ότι, για να δέσει πιο εύκολα η σάλτσα, θα πρέπει να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά όταν θα ρίξουμε τη κρέμα γάλακτος.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 3Χ3εκ.

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

100 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια

½ κ.γ. ρίγανη, ξερή

½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή

25 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό βοδινού

100 ml νερό

150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

Έπειτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ύστερα, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό βοδινού, τη ρίγανη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, για περίπου 10 λεπτά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το χαλούμι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης