Η συνταγή για ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια που θα λατρέψετε!

Μία λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια light. Μία συνταγή ελαφριά και γευστική, που θα λατρέψουμε!

Δοκιμάστε την.

Υλικά

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 μανιτάρια champignon
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
1 αβγό, μεσαίο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη

Για το σερβίρισμα

ρόκα
λάχανο, κόκκινο
ντοματίνια
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα

Η συνταγή για την πιο θρεπτική λιχουδιά: Κέικ με ταχίνι και μέλι

Μία εκπληκτική συνταγή: Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση