ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πεντανόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού. Μία διαφορετική πρόταση για ζυμαρικά, που θα λατρέψουμε.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: 1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία απότομα στην κατσαρόλα όταν το ρίξουμε και βράσει αντί να πάρει χρώμα.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατίκι Δομοκού ή γαλομυζήθρα αντί για τυρί κρέμα.
3. Προσέχουμε να μην παραβράσουμε το μπρόκολο.
Υλικά
500 γρ. κοχύλια
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
250 γρ. μπρόκολο, βρασμένο (μόνο τα μπουκετάκια)
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
70 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
50 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα κοχύλια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
Ύστερα, τοποθετούμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε σε δόσεις το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Κατόπιν, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση: Πικάντικο αρνίσιο μπούτι με πουρέ λευκής μελιτζάνας
Γλυκιά απόλαυση: Η τέλεια συνταγή για το αγαπημένο μας ιταλικό πανετόνε
Γεύση που ξετρελαίνει: Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση