Μία γεύση που θα απολαύσουν όλοι!

Υπέροχα κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή να τα κάνουμε κι εμείς. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα κεφτεδάκια, γιατί θα μαγειρευτούν και μέσα στη σάλτσα. Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπαλομίτα

250 γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

7 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Κατόπιν, ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα: Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση