Αρακάς λαδερός κοκκινιστός, πεντανόστιμος και υγιεινός, μια συνταγή που μυρίζει μαμά!

Μία σπιτική, μαμαδίστικη συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει αρακά λαδερό κοκκινιστό. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με αυτό το πιάτο.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο.

Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.

Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μία λαχταριστή συνταγή από τον Άκη: Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ

Η τέλεια σπιτική συνταγή του χειμώνα: Λαχανόρυζο λεμονάτο

Η θρεπτική συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα: Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση