Παραδοσιακές τσουχτές από τη Μάνη, μία συνταγή για τυρένια ζυμαρικά με τηγανητό αυγό που θα αγαπήσετε!

Μία διαφορετική συνταγή για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει τσουχτές Μάνης, μία παραδοσιακή συνταγή για τυρένια ζυμαρικά που θα λατρέψουμε.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να σπάσουμε τον κρόκο του αυγού κατά το σερβίρισμα, ώστε να αναμειχθεί με τα ζυμαρικά.

2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πλεξούδες με χοντρά μακαρόνια και τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό, λευκό τυρί της αρεσκείας μας.

Υλικά

500 γρ. πλεξούδες

300 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη +extra για το σερβίρισμα

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, medium

50 ml ελαιόλαδο, +extra για το τηγάνισμα των αυγών

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πλεξούδες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

Αφού ζεσταθούν, προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κατόπιν, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με το μείγμα τυριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να πάει παντού το τυρί.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια σε κάθε τραπέζι: Μανιταρόσουπα βελουτέ

Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη

Συνταγή που «μυρίζει» μαμά: Χοιρινός λαιμός με αγκινάρες στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση