Η εύκολη συνταγή για ένα γευστικό και ελαφρύ γλυκό

Πεντανόστιμο κέικ λεμονιού ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε κι εμείς γρήγορα και απλά αυτή τη λιχουδιά στο σπίτι.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για την φόρμα
6 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 4 λεμόνια
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

300 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει καλά.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ. με τρύπα και ψήνουμε 40 λεπτά.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη προσθέτουμε σε μικρές δόσεις τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με σάλτσα ψητού

Η συνταγή για ζυμαρικά αλά ελληνικά: Με ντοματίνια και φέτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση