• Δημοφιλή στο Internet

    Η συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κριθαρότο με λαχανικά και μους φέτας

    • NewsRoom

    Κριθαρότο με λαχανικά και μους φέτας από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com


    Μία συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Ένα πεντανόστιμο πιάτο ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε κριθαρότο με λαχανικά και μους φέτας.

    Δοκιμάστε το!

    #tsoulotip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φινόκιο ψιλοκομμένο, του πάει!

    Υλικά

    1400 ml νερό

    500 γρ. κριθαράκι

    150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

    150 ml. λευκό κρασί

    10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε κύβους

    1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 κύβο ζωμό λαχανικών

    5 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. βούτυρο

    Ξύσμα από ένα λεμόνι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για τη mousse φέτας

    180 γρ. φέτα

    120 ml. κρέμα γάλακτος

    4 γρ. φύλλα ζελατίνης

    Λευκό πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τη mousse φέτας: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την φέτα αφού πρώτα την θρυμματίσουμε καλά.

    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα την πιέσουμε καλά να φύγει η περιττή υγρασία.

    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία και βελούδινη κρέμα.

    Προσθέτουμε λευκό πιπέρι για να την κάνουμε πιο εύγευστη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τον κύβο.

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά φλωρίνης, το κολοκυθάκι και τα καραμελώνουμε καλά για 5′-7′.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για αλλά 2′ και προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το θυμάρι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Η τέλεια συνταγή για χειμωνιάτικο μπριάμ με λαχανικά εποχής

    Γεύση που… «ζαλίζει»: Κεφτεδάκια γαλοπούλας γεμιστά με μοτσαρέλα

    Η ιδανική συνταγή για το χειμώνα: Κρεατόσουπα με κριθαράκι του Άκη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ