Μία πρωτότυπη συνταγή για φρέσκα φασολάκια και μεσογειακά αρώματα, που θα αγαπήσετε!

Αν θέλετε να κάνετε τους πάντες στο σπίτι να αγαπήσουν τα φασολάκια δοκιμάστε τη συνταγή που μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει φασολάκια με φέτα και απάκι, ένα πιάτο που θα μας κερδίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά!

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τα φασολάκια, ώστε να διατηρηθούν τραγανά.

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. απάκι, κομμένο σε φέτες

100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

700 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα κοτσάνια τους, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν.

Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μάραθο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι κι έπειτα, προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για ακόμα 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 25 λεπτά.

Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα, το απάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με άνηθο.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Απόλαυση εξ Ανατολής: Η συνταγή για τέλειο μοσχάρι τας κεμπάπ

Η τέλεια συνταγή για ένα ελληνικό πιάτο: Λαχανοντολμάδες

Μία πρωτότυπη συνταγή του Άκη που θα μας κερδίσει: Γλυκοπατάτες γεμιστές με φέτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση