Η απόλυτη συνταγή για ένα εύκολο και ζουμερό κοτόπουλο Wellington.

Μία συνταγή που θα λατρέψουμε μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει κοτόπουλο Wellington, ένα πιάτο με πλούσια γεύση, που θα γίνει από τα αγαπημένα μας.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε γέμιση επιθυμούμε.

2. Προσέχουμε να μην έχει υγρά το κοτόπουλο και τρυπήσει η σφολιάτα.

3. Μπορούμε να αφήσουμε το ρολό για 2 ώρες στο ψυγείο, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

2 στήθη κοτόπουλου, ανοιχτά

6 φέτες μπέικον

6 φέτες τυρί cheddar

4 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεμβράνη στον πάγκο εργασίας μας, απλώνουμε πάνω της το ένα στήθος κοτόπουλου, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε πάνω του 3 φέτες τυρί cheddar, 3 φέτες μπέικον και το τυλίγουμε σε ρολό σαν καραμέλα με τη μεμβράνη, ώστε να κλείσει καλά.

Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σοτάρουμε το ρολό για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να πάρει χρώμα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο στήθος κοτόπουλου.

Κατόπιν, τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού τον έχουμε αλευρώσει ελαφρώς, το ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη και το κόβουμε στη μέση.

Στη συνέχεια, με ένα πινέλο απλώνουμε 2 κ.σ. μουστάρδα στην επιφάνεια του ενός ρολού, το τοποθετούμε πάνω στο μισό φύλλο σφολιάτας, το τυλίγουμε καλά και με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα στην εξωτερική της επιφάνεια.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Απόλαυση χωρίς τέλος: Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα του Άκη

Borscht: Η συνταγή για την παραδοσιακή ουκρανική σούπα που θα λατρέψουμε

Η τέλεια συνταγή για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση