Αν δεν είναι ήδη το αγαπημένο σας φαγητό, θα γίνει μετά από αυτή τη συνταγή!

Μια λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Τα δύο αγαπημένα μας φαγητά, συνδυασμένα στην απόλυτη συνταγή, θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους και θα σας λύσει τα χέρια για το τραπέζι της Τρίτης, καθώς πρόκειται για ένα φαγητό εύκολο και γρήγορο.

Αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Υλικά

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι

200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

150 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

20 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

500 ml γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπέικον και το σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε.

Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.

Ύστερα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ το μπέικον, το θυμάρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί gouda και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.

Μόλις λιώσει, σερβίρουμε το mac ‘n’ cheese ζεστό.

Πηγή: giorgostsoulis.com