ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα από τα πιο γευστικά θαλασσινά πιάτα, που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας μαγειρεύει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το φτιάξουμε. Πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι, με άρωμα Ελλάδας, χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε και γαρίδες και όστρακα.
Υλικά
600 γρ. μύδια
200 γρ. φέτα
500 ml χυμός, ντομάτας
200 ml νερό
50 ml ούζο
5 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
½ φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το φινόκιο, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, τα μύδια, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 10 με 15 λεπτά.
Στο τελευταίο λεπτό, ρίχνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, το μαϊντανό, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία ιδανική σπιτική συνταγή για την Σαρακοστή: Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια
Μία πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή: Vegan μπιφτέκια με φυτικό τυρί στο φούρνο
Το γλυκό του Άκη που θα σας ξετρελάνει: Στριφτή σοκολατόπιτα με καραμέλα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Πατάκη: «Ο κόσμος γνωρίζει πόσο καλό κάνει το βιβλίο»
- Χάνονται 700 θέσεις εργασίας από απόσυρση 100 ρυμουλκών! – Ο παραλογισμός ενός ΠΔ που ευνόησε τους Τούρκους
- Ανατροπή στον ΣΚΑΙ από Αλαφούζο: Η «σφραγίδα» Ζούλα και οι φήμες για τον Τούρκο Ατζούν
- Schneider Electric: Στο 7% η ανάπτυξη εξοπλισμών για κτήρια το 2025