ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία εύκολη και διαφορετική συνταγή για τους γίγαντες. Δοκιμάζουμε, λοιπόν, τηγανητούς γίγαντες με κουρκούτι, μία γεύση που σίγουρα θα θέλουμε να ξαναφτιάξουμε.
Υλικά
Για τη σάλτσα bbq
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
200 γρ. κέτσαπ
Για το κουρκούτι
200 γρ. μπίρα
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. δυόσμο
1 κ.γ. ρίγανη
400 γρ. γίγαντες, βρασμένοι
400 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
ρίγανη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα bbq
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κοντροκόβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε καλά να καραμελώσουν τα υλικά.
Βάζουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το μπούκοβο, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το βαλσάμικο, προσθέτουμε την κέτσαπ και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπίρα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τον δυόσμο και τη ρίγανη ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Νέες κυρώσεις του Λονδίνου κατά του Ιράν για τη στήριξή του στη Ρωσία
- MSC Cruises: Πρεμιέρα για την πρώτη χειμερινή της σεζόν στην Ελλάδα
- Attica Group: Στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς
- ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης κατά της διάκρισής τους σε επίπεδα