ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την τέλεια λιχουδιά για τις γιορτινές ημέρες ετοιμάζει ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να έχουμε κι εμείς εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας τα πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με καρύδα.
#tsoulotip: Για σφίξει πιο γρήγορα η σοκολάτα στα γλυκάκια όταν τα βουτήξουμε, τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Υλικά
400 ml ζαχαρούχο γάλα
450 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
3 κ.σ. πολύχρωμα τρουφάκια
1 πρέζα αλάτι
Λιωμένη σοκολάτα, για το άλειμμα
Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη, την ινδική καρύδα, τα πολύχρωμα τρουφάκια, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, βουτάμε τα γλυκάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Το πιάτο του Άκη που θα μας συναρπάσει: Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα
Τα Χριστούγεννα «μυρίζουν» μελομακάρονα – Η παραδοσιακή νόστιμη συνταγή από την Αντωνία Κατή
Η συνταγή που θα ερωτευθούμε: Κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και σάλτσα τυριού
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Δύο αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι καταδικάστηκαν για “τρομοκρατία” και καθαιρέθηκαν
- Ισραήλ: Το 79% των Ισραηλινών υποστηρίζει την κρατική εξεταστική επιτροπή για τις 7 Οκτωβρίου
- Στην Ελλάδα το Hyundai Inster!
- Στάρμερ – Ρούτε: Να τεθεί η Ουκρανία στην ισχυρότερη δυνατή θέση πριν έρθει ο χειμώνας