ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή με μπακαλιάρο ή άλλο ψάρι, πατάτα, σκόρδο και δεμένη σάλτσα. Μία από τις κορυφαίες συνταγές του Ιονίου ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και σας δείχνει τον τέλειο τρόπο να την έχετε εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι σας.
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο (ή 4 φέτες φρέσκο ψάρι)
4 μέτριες πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό προαιρετικά
λίγο κοκκινοπίπερο
αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε σειρά σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο.
Τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως οι πατάτες περίπου μισό λίτρο.
Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες.
Έχουμε ξαρμυρίσει το μπακαλιάρο (δες εδώ πώς θα ξαρμυρίσεις το μπακαλιάρο). Αφαιρούμε την πέτσα του ψαριού από τα φιλέτα. Ξεπλένουμε το ψάρι.
Ακουμπάμε το μπακαλιάρο πάνω στις πατάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄το μπιάνκο.
Τέλος, στύβουμε το λεμόνι και από τα χερούλια ανακινούμε την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε αυτό το φαγητό γιατί θα λιώσουν τα υλικά.
Βράζουμε για 1-2΄, δοκιμάζουμε το αλάτι. Μέχρι τώρα δεν έχουμε προσθέσει καθόλου αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι νόστιμος.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 5΄ να μελώσει η σάλτσα και να χυλώσει το μπιάνκο και μετά σερβίρουμε.
Αν η σάλτσα είναι αραιή, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2΄σε δυνατή φωτιά να κατέβει, να πυκνώσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το μπιάνκο στα πιάτα. Βάζουμε κάτω τις πατάτες επάνω το ψάρι και περιχύνουμε με λίγη παχιά σάλτσα.
Προαιρετικά ρίχνουμε κοκκινοπίπερο και εγώ προσωπικά ραντίζω με ωμό ελαιόλαδο. Είναι ένα από τα κορυφαία πιάτα της κουζίνας του Ιονίου και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Η εύκολη και νόστιμη συνταγή της Σαρακοστής: Παπαρδέλες με μανιτάρια
Η συνταγή του Άκη για ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό: Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου
Η ιδανική συνταγή για Σαββατόβραδο τη Σαρακοστή: Πεντανόστιμη νηστίσιμη πίτσα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ