Μία εναλλακτική συνταγή για τα μύδια που θα λατρέψουν όλοι

Μύδια φριτάτα φτιάχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή για να ετοιμάσουμε αυτό το μεζέ για το τραπέζι μας. Μία εναλλακτική συνταγή, που θα κάνει τους πάντες να αγαπήσουν τα μύδια.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 αβγά, μέτρια
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
18 μύδια, μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κολοκυθάκια
1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.

Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα μύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τρίβουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε στο μπολ τα μύδια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Vegan κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ

Καπονάτα: Η φανταστική ιταλική συνταγή που θα λατρέψετε!

Η τέλεια συνταγή για νόστιμη καλοκαιρινή τάρτα κολοκύθι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση