ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία διαφορετική συνταγή για την αγαπημένη μας μακαρονάδα μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει πλεξούδες με φασολάκια, σπανάκι και τυρί κρέμα και υπόσχεται τέλεια γεύση στο πιάτο μας.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Μπορούμε αντί για τυρί κρέμα να χρησιμοποιήσουμε μασκαρπόνε ή κατίκι.
Υλικά
500 γρ. πλεξούδες
300 γρ. φασολάκια, κατεψυγμένα
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. σπανάκι baby
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
50-100 ml από το νερό βρασμού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πλεξούδες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να βγουν al dente.
Κατόπιν, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα φασολάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι, το σκόρδο, το βασιλικό, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Ύστερα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις πλεξούδες, το τυρί κρέμα, λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, σερβίρουμε τις πλεξούδες ζεστές.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία απολαυστική συνταγή για την καραντίνα: Γεμιστές γλυκοπατάτες με κοτόπουλο
Η συνταγή για κοτόπουλο που θα ερωτευθούμε: Imperial piccata chicken από τον Άκη
Το πιο θρεπτικό πιάτο της καραντίνας: Οσπριάδα με λαχανικά
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση