Μία πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Μία ζεστή, χορταστική και νόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει κρεατόσουπα με κριθαράκι, μία ιδανική συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Δοκιμάστε την!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
2 λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
2 κύβους κότας
1 πατάτα
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. κριθαράκι, μέτριο

Για το σερβίρισμα

αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.

Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία ενδιαφέρουσα συνταγή: Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι

Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο

Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση