ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Μία πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για τις κρύες ημέρες του χειμώνα
Μία ζεστή, χορταστική και νόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει κρεατόσουπα με κριθαράκι, μία ιδανική συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
2 λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
2 κύβους κότας
1 πατάτα
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. κριθαράκι, μέτριο
Για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.
Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία ενδιαφέρουσα συνταγή: Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι
Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο
Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χριστούγεννα στον Πειραιά – Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
- J.P. Morgan για ΔΕΗ: Η κορυφαία ανάπτυξη συνεχίζεται, αύξηση της τιμής στόχου στα €17,9
- Regency Casino Mont Parnes: Μια μαγική «χώρα των θαυμάτων»
- Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις του βουνού και ο χρόνος των ανακοινώσεων για την προεδρία της Δημοκρατίας