• Δημοφιλή στο Internet

    Η ιδανική συνταγή για το χειμώνα: Κρεατόσουπα με κριθαράκι του Άκη

    • NewsRoom

    Κρεατόσουπα με κριθαράκι από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία πεντανόστιμη συνταγή, κατάλληλη για τις κρύες ημέρες του χειμώνα

    Μία ζεστή, χορταστική και νόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει κρεατόσουπα με κριθαράκι, μία ιδανική συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

    Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
    2 λίτρα νερό
    2 φύλλα δάφνης
    2 κύβους κότας
    1 πατάτα
    2 καρότα
    1 κολοκυθάκι
    1 κρεμμύδι
    1/2 ματσάκι σέλινο
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    500 γρ. ντομάτες
    100 γρ. κριθαράκι, μέτριο

    Για το σερβίρισμα

    αλάτι
    πιπέρι
    ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    1 λεμόνι, σε φέτες
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.

    Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία ενδιαφέρουσα συνταγή: Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι

    Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο

    Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ