ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Μία ζεστή, χορταστική και νόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ο σεφ ετοιμάζει κρεατόσουπα με κριθαράκι, μία ιδανική συνταγή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
2 λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
2 κύβους κότας
1 πατάτα
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. κριθαράκι, μέτριο
Για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.
Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Μία ενδιαφέρουσα συνταγή: Πρασοτηγανιά με χειμωνιάτικα λαχανικά, μήλο και κεφαλοτύρι
Μία υπέροχη σπιτική συνταγή: Γίγαντες κοκκινιστοί με λουκάνικα στο φούρνο
Πλούσια γεύση σε λίγες θερμίδες: Σολομός σοτέ με ταλιατέλες λαχανικών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ