Πίτσα special που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Την τέλεια συνταγή για το Σαββατόβραδο μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει μυρωδάτη, διατροφική, νηστίσιμη πίτσα, φυσικά και για τους vegetarian, με τραγανή ζύμη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κανονικές πίτσες!

Δοκιμάστε την!

#tsoulotip: Αν ψήσουμε την πίτσα στο μισό χρόνο και την αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα. Στη ζύμη χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το χειμώνα και νερό σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι

Υλικά

Για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι, σκληρό

360 ml νερό

5 γρ. μαγιά, ξερή

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους

1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την πίτσα

150-200 γρ. πατάτες, προτηγανισμένες

4 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

3 κ.σ. σάλτσα πίτσας

2 κσ. ελιές ροδέλες

1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες στη μέση

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη της πίτσας

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 36Χ28 και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Αραβική Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Γίγαντες με σπανάκι και φέτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση