Ένα λαχταριστό γλυκό, στο οποίο δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Μία υπέροχη γλυκιά συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μαγειρεύει νηστίσιμη μπουγάτσα. Μία συνταγή κατάλληλη για την Σαρακοστή, που θα λατρέψετε!

Δοκιμάστε την.

Υλικά

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο γάλα καρύδας
250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
30 γρ. μαργαρίνη
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
50 γρ. καρύδα, τριμμένη
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα, σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα καρύδας.

Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να πήξει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απαλά με τον πλάστη για να ισιώσουν.

Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα αντικολλητικό ταψί 25×32εκ. και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.

Πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μεταφέρουμε στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του 5λεπτου για το σημερινό τραπέζι: Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Η συνταγή του Άκη για το τέλειο και θρεπτικό σνακ: Νηστίσιμες κροκέτες με σπανάκι

Μία λαχταριστή συνταγή για το τραπέζι της Τετάρτης: Σνίτσελ χοιρινό αλα κρέμ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση