Η συνταγή για καραμελωμένο και πεντανόστιμο σολομό, μαριναρισμένο με σόγια και μέλι.

Μία συνταγή εύκολη και γρήγορη μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει σολομό με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι. Σερβίρετε τον με με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι για πολλή νοστιμιά και σε 10′ έχετε ένα γκουρμέ πιάτο στο τραπέζι σας, ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή, αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απαραίτητα για ενέργεια.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 φιλέτα σολομού με πέτσα
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
λίγο φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σουσάμι
αβοκάντο
σπανάκι baby

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ σόγια
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
λίγο τσίλι
το χυμό από 1 λάιμ
1 κομμάτι lemon grass

Εκτέλεση

Ο πιο νόστιμος καραμελωμένος σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, μαριναρισμένος με σόγια και μέλι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ.

Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού.

Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα. Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε το σολωμό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα. Αποσύρουμε.

Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι. Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η λαχταριστή συνταγή της Δευτέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές και φέτα

Η συνταγή για φασολάκια που θα αγαπήσουν όλοι: Με φέτα, λιαστή ντομάτα & απάκι

Απόλαυση εξ Ανατολής: Η συνταγή για τέλειο μοσχάρι τας κεμπάπ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση