ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα υπέροχο, χειμωνιάτικο πιάτο μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ ετοιμάζει γευστικό λαχανόρυζο, μία συνταγή με περίσσια νοστιμιά.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Σοτάρουμε το λάχανο για να βγάλει τα υγρά του και να βράσει πιο γρήγορα.
Υλικά
1 λάχανο, κομμένο σε κάθετες φέτες
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
200 γρ. ρύζι γλασέ
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, κομμένο στη μέση και σε ροδέλες
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
900 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, ρίχνουμε τον πελτέ μαζί με το λάχανο και τα σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Γλυκιά απόλαυση σε μόλις 5 λεπτά: Λαχταριστό cheesecake
H συνταγή που απογειώνει τη γεύση: Μοσχαρίσια κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Η διαφορετική συνταγή που θα αγαπήσετε στην καραντίνα: Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Πατάκη: «Ο κόσμος γνωρίζει πόσο καλό κάνει το βιβλίο»
- Χάνονται 700 θέσεις εργασίας από απόσυρση 100 ρυμουλκών! – Ο παραλογισμός ενός ΠΔ που ευνόησε τους Τούρκους
- Ανατροπή στον ΣΚΑΙ από Αλαφούζο: Η «σφραγίδα» Ζούλα και οι φήμες για τον Τούρκο Ατζούν
- Schneider Electric: Στο 7% η ανάπτυξη εξοπλισμών για κτήρια το 2025