Εύκολη, ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή, με πολλά λαχανικά και μαστιχωτό τυρί

Κοτόπουλο κλέφτικο, γεμιστό στη λαδόκολλα ετοιμάζει για εμάς σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πρόκειται για ένα πιάτο που υπόσχεται να ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.700 γραμ.)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγη ρίγανη φρέσκια
λίγο θυμάρι φρέσκο
2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
αλάτι
πιπέρι
400 γραμ. μανιτάρια ολόκληρα (ασπρομανίταρα μέτρια σε μέγεθος)
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
10 ντοματίνια μακρόστενα

Για τη γέμιση

3 χρωματιστές πιπεριές
1 κρεμμύδι μικρό
1 σκ. σκόρδο (σπασμένη)
4-5 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη και θυμάρι)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2-3 μεγάλες λαδόκολλες
2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γεμιστό κοτόπουλο κλέφτικο στη λαδόκολλα, αφήνοντας το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση για το κλέφτικο κοτόπουλο

Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Για το γεμιστό κοτόπουλο

Το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.

Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.

Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.

Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για το ψήσιμο του κλέφτικου κοτόπουλου εδώ.

Πηγή: argiro.gr