Πιλάφι Μιλανέζα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr
Μία γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια
Μία εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας μας δείχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει πιλάφι Μιλανέζα. Μία γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
2 φλ. ρύζι για πιλάφι
5 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κ.γλ. στίγματα κρόκου Κοζάνης
1/2 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το σπυρωτό ρύζι πιλάφι, βάζουμε πρώτα το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση.
Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο.
Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι.
Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι.
Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή για τη λιχουδιά που θα σας ξετρελάνει: Γρήγορα μπισκότα με τζίντζερ
Η συνταγή για πεντανόστιμο κέικ λεμονιού από τον Άκη
Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με σάλτσα ψητού
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση