Πανεύκολη και γρήγορη τηγανιά με κρητικό απάκι, μανιτάρια & θυμάρι, που θα λατρέψετε!

Μία πεντανόστιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Ένα φαγητό που γίνεται πανεύκολα και θα σας αποζημιώσει με την τέλεια γεύση του.

Τηγανιά με κρητικό απάκι, μανητάρια & θυμάρι, δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι προτού ρίξουμε τα μανιτάρια, ώστε να καραμελώσουν καλύτερα.

Υλικά

300 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κλ. θυμάρι

2 κ.σ. πετιμέζι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.

Κατόπιν, προσθέτουμε το απάκι, τα ντοματίνια, το θυμάρι και σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.

Τέλος, σβήνουμε με το πετιμέζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας: Καραμελωμένος σολομός από τον Άκη Πετρετζίκη

Η συνταγή του Άκη που θα αγαπήσουμε στην καραντίνα: Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Η γευστική συνταγή του χειμώνα: Λαχανόρυζο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση