Τα πιο γευστικά vegan μακαρόνια!

Μία πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει παπαρδέλες με μανιτάρια. Έτσι, τηρούμε τη νηστεία της Σαρακοστής, χωρίς να στερούμαστε την μέγιστη απόλαυση.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε ότι μανιτάρια θέλουμε. Αν επιθυμούμε πιο κρεμώδης υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

100 ml κρασί λευκό

300 ml ζωμό λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σχοινόπρασο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε αλλά 3 με 4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί, ρίχνουμε τότε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει 7 με 8 λεπτά.

Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά.

Τέλος, τις σερβίρουμε μαζί με το σχοινόπρασο.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή του Άκη για ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό: Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου

Η ιδανική συνταγή για Σαββατόβραδο τη Σαρακοστή: Πεντανόστιμη νηστίσιμη πίτσα

Αραβική Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση