Παπαρδέλες με μανιτάρια από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com
Τα πιο γευστικά vegan μακαρόνια!
Μία πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει παπαρδέλες με μανιτάρια. Έτσι, τηρούμε τη νηστεία της Σαρακοστής, χωρίς να στερούμαστε την μέγιστη απόλαυση.
Δοκιμάστε το!
#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε ότι μανιτάρια θέλουμε. Αν επιθυμούμε πιο κρεμώδης υφή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
100 ml κρασί λευκό
300 ml ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε αλλά 3 με 4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί, ρίχνουμε τότε το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει 7 με 8 λεπτά.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
Τέλος, τις σερβίρουμε μαζί με το σχοινόπρασο.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή του Άκη για ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό: Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου
Η ιδανική συνταγή για Σαββατόβραδο τη Σαρακοστή: Πεντανόστιμη νηστίσιμη πίτσα
Αραβική Maklooba με κοτόπουλο και λαχανικά: Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση