ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Έναν διαφορετικό και νοστιμότατο τρόπο για να μαγειρέψουμε το απόλυτο λαχανικό της εποχής, τις μελιτζάνες, μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης
Ο σεφ ετοιμάζει μελιτζάνες σαγανάκι και μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για να πετύχουμε τη μέγιστη νοστιμιά!
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
2 μελιτζάνες, φλάσκες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα
50 γρ. ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
1 κ.γ. ρίγανη
200 γρ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες περιμετρικά και εσωτερικά σε ρόμβους, χωρίς να κόψουμε τη φλούδα.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 40-50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, και ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μέλι, το ξίδι βαλσάμικο και τα μυρωδικά.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατάρ: Να αρθούν τάχιστα οι διεθνείς κυρώσεις κατά της Συρίας
- Πρώην σύμβουλος του Τραμπ: Είναι ανίκανος να συγκεντρωθεί, δεν διαβάζει, πολύ πιθανή διεθνής κρίση
- Γνωστοί influencers ελέγχονται για φοροδιαφυγή – Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα…social media ξετρυπώνουν «μαύρα» εισοδήματα
- Gazprom: Αναμένει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις φυσικού αερίου θα ξεπεράσουν το σχέδιο φέτος