Εύκολο κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι, πιπεριές και μανιτάρια. Λαχαριστό και ζουμερό φιλέτο με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα!

Μία υπέροχη και νοστιμότατη συνταγή ετοιμάζει σήμερα για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μας προτείνει να φτιάξουμε κοτόπουλο αλά κρεμ και μας υπόσχεται ότι θα το λατρέψουμε. Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
300 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κότας
1 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Για το πιλάφι

2 φλ. ρύζι νυχάκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
4 φλ. ζωμό κότας

Εκτέλεση

Για το εύκολο φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και πιπεριές, κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.

Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το γιαούρτι στη σάλτσα.

Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για το τέλειο κοτόπουλο αλά κρεμ εδώ.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση