ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία από τις πιο αγαπητές καθημερινές και οικονομικές συνταγές των Ιταλών
Την αυθεντική συνταγή για πολέντα μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στη γειτονική Ιταλία αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά καθημερινά και οικονομικά πιάτα. Στην Ελλάδα, η χρήση του χάθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέχρι τότε, έθρεψε γενιές και γενιές, γιατί είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
2 φλ. πολέντα
8 φλ. νερό ή ζωμός κότας
αλάτι κατά βούληση
3 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τα μανιτάρια
2 κ.σ αποξηραμένα μανιτάρια
400 γραµ. μανιτάρια φρέσκα (ανάμεικτα)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ βούτυρο
1 κλαδάκι θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή το ζωμό για να πάρει βράση. Αλατίζουμε κατά βούληση. Βροχηδόν ρίχνουμε την πολέντα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη.
Για τα μανιτάρια
Μουλιαζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε για να μην κατεβάσουν υγρασία.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αποξηραμένα μανιτάρια (κρατάμε το νερό τους) το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
H vegan συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι: Ραβιόλι με σπανάκι
Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι: Ρολάκια με κιμά από τον Άκη
Θρέψη και νοστιμιά: Σολομός με φανταστική σάλτσα τυριού
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση