Το αγαπημένο μας street food τώρα και στο σπίτι μας με μια πανεύκολη συνταγή.

Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε την αγαπημένη μας λιχουδιά στο σπίτι. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε τα δικά μας λαχματζούν, ένα από τα διαχρονικά πιο αγαπημένα μας street food.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. κιμά αρνίσιο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1/2 κ.γ. μπούκοβο
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 πίτες για σουβλάκι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
κόλιανδρο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 8-10 λεπτά.

Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της καραντίνας: Τηγανιά με απάκι & μανιτάρια

Η συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας: Καραμελωμένος σολομός από τον Άκη Πετρετζίκη

Η συνταγή του Άκη που θα αγαπήσουμε στην καραντίνα: Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση