Νόστιμη, υγιεινή και gluten-free, είναι η τέλεια εναλλακτική για τα παραδοσιακά pancakes. Παρακάτω, θα βρείτε τη συνταγή για το πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Για τα pancakes θα χρειαστούμε:

2 κούπες αλεύρι βρώμης (ή 2 ½ κούπες βρώμη την οποία θα αλέσουμε στο μούλτι)

1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. κανέλα

2 αυγά

1 ¼ κούπες γάλα καρύδας

¼ κούπα λιωμένο λάδι καρύδας

½ κ.γλ. εκγύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε στο μούλτι τη βρώμη και αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη – αν χρησιμοποιούμε συσκευασμένο αλεύρι βρώμης, παραλείπουμε αυτό το βήμα.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα καρύδας, το λάδι καρύδας και τη βανίλια. Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα με τα στερεά κι ανακατεύουμε.

4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 12 και τη ρίχνουμε σταδιακά σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για δύο λεπτά περίπου.

Tip: Καταλαβαίνουμε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουμε τα pancakes όταν η ωμή πλευρά εμφανίζει μικρές φουσκαλίτσες.

5. Σερβίρουμε με σιρόπι αγαύης και φρούτα της επιλογής μας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα φτιάξετε την πιο αφράτη ομελέτα

H συνταγή για ελαφριά απόλαυση: Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα

Το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση