ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι
Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ψητό γαύρο με μυρωδικά, για ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό γεύμα. Ο σεφ μας συμβουλεύει επίσης να μην ρίξουμε πολλά υγρά στο ταψί με τον γαύρο, για να μην βράσει και βγει πολύ μαλακός.
Υλικά
1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε ΑΟΖ Τουρκίας με Συρία που να παραγνωρίζει την Κύπρο
- Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
- Προμήνυμα ευρύτερα κακών μαντάτων και όχι περιστασιακή η πτώση των χρηματιστηρίων
- Ποια πλοία βγαίνουν σε πλειστηριασμό