ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας
Μία υπέροχη συνταγή μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες. Ένα πιάτο που θα ερωτευθούμε από την πρώτη κιόλας μπουκιά!
Υλικά
1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
3 κ.σ. μουστάρδα
2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Για τις πατάτες
1½ κιλό μικρές πατάτες
2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
2 πορτοκάλια (το χυμό)
1 λεμόνι (το χυμό)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χοιρινό στο φούρνο, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον.
Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.
Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.
Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε ακόμη:
H τέλεια συνταγή για ονειρεμένο σουφλέ αλλαντικών
Η συνταγή με λίγες θερμίδες που θα αγαπήσετε: Λαχανόρυζο λεμονάτο
Ένα πιάτο του Άκη που θα αγαπήσουμε: Χοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Νέες κυρώσεις του Λονδίνου κατά του Ιράν για τη στήριξή του στη Ρωσία
- MSC Cruises: Πρεμιέρα για την πρώτη χειμερινή της σεζόν στην Ελλάδα
- Attica Group: Στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς
- ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης κατά της διάκρισής τους σε επίπεδα