Το πιο ιδιαίτερο ριζότο που έχετε δοκιμάσει, μην το φοβηθείτε, το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα

Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για ριζότο με φράουλες. Ένα ιδιαίτερο πιάτο, που υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει!

Ο σεφ προτείνει να το συνοδεύσετε με ψάρι.

Υλικά

200 γρ. ρύζι, arborio ή carnaroli

150 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες

1 lt ζωμό λαχανικών

50 ml λευκό κρασί

25-30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 ml ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα

Πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσει.

Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η ζύμωση και να βράσει το ρύζι.

Αφού βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις φράουλες, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Τέλος, σερβίρουμε το ριζότο με έξτρα φράουλες και σαλάτα.

Πηγή: giorgostsoulis.com