ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ιδανική συνταγή για έναν υπέροχο μεζέ μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης. Φτιάχνουμε μελιτζανοκεφτέδες, αξιοποιώντας το κορυφαίο υλικό του καλοκαιριού, με έναν τρόπο που θα αρέσει ακόμη και στους πιο… δύσκολους του σπιτιού!
Ο σεφ μας προτείνει να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα, αν δεν προτιμάμε την φέτα.
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
100-150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. για το πανάρισμα
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό, medium
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πρέζα ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Dip γιαουρτιού με το δυόσμο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου, τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία ξύλινη κουτάλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, τη ρίγανη, το ξύδι, το αυγό, τη φέτα, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης κάνοντας απαλές κινήσεις.
Ύστερα, σε ένα ταψί απλώνουμε το αλεύρι, πλάθουμε μπαλάκια περίπου των 40 γρ. με το μείγμα με τις μελιτζάνες και τα αλευρώνουμε.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίνα: Λιανικές πωλήσεις άνω των προσδοκιών τον Οκτώβριο – Συνεχίζεται η ύφεση στον τομέα των ακινήτων
- Χρηματιστήριο: Χάνουν οι τράπεζες τα κέρδη που δημιούργησαν τα αποτελέσματα γ’ 3μήνου και η επιστροφή Τραμπ – Focus στα ΕΛΠΕ
- Τι αλλάζει στα προνοιακά επιδόματα από το 2025
- Euroxx: Αισιοδοξία και αύξηση τιμών στόχων για τις ελληνικές τράπεζες