Συνταγή για φασολάδα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μπορεί η φασολάδα να γίνει μία συνταγή που θα λατρέψουν όλοι; Η απάντηση είναι ναι και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο!
Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την νόστιμη φασολάδα του Άκη Πετρετζίκη, ένα πιάτο ζεστό, χειμωνιάτικο, ό,τι πρέπει γι’ αυτές τις ημέρες.
Υλικά
1/2 κιλό φασόλια, λευκά μέτρια
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κλ. σέλερι
3 καρότα
1 κρεμμύδι, μεγάλο
5 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κύβο λαχανικών
1 μήλο, κόκκινο
2 λίτρα νερό
Για το σερβίρισμα
μπούκοβο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φέτα
αντζούγιες
ελιές
θυμάρι
Εκτέλεση
-Βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
-Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
-Στην συνέχεια, σουρώνουμε, τα πλένουμε με πολύ κρύο νερό για να καθαρίσουν πολύ καλά, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
-Κόβουμε το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια 1-2 εκ. και τα καρότα σε ροδέλες 1-2 εκ.
-Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι μας και λεπτοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
-Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να κάψει), ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μας.
-Σοτάρουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, ανακατεύοντας ελαφρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
-Στην συνέχεια, αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τα λαχανικά και έχουν μαλακώσει, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας το φαγητό μας.
-Προσθέτουμε στη συνέχεια τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο, τον κύβο και ένα ολόκληρο μήλο. Βάζοντας το ολόκληρο μήλο μέσα στην κατσαρόλα μας δένει καλύτερα η σάλτσα μας. Θα το αφαιρέσουμε μόλις μαγειρευτεί το φαγητό μας.
-Ρίχνουμε το νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.