Μία γεύση που θα μας κερδίσει

Ένα πεντανόστιμο πιάτο ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να το έχουμε εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα μας. Χοιρινό ρολό με πέστο, μία γεύση που θα μας κερδίσει.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

Για το πέστο

3 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. δεντρολίβανο
50 γρ. φουντούκια
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα

Για το χοιρινό

2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

40 γρ. βούτυρο
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
250 γρ. καρότα baby
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο

Εκτέλεση

Για το πέστο

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά να διαλυθεί το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.

Βάζουμε τα φουντούκια και χτυπάμε για να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Για το χοιρινό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το χοιρινό για να ανοίξουμε την επιφάνειά του.

Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το πέστο. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του και τυλίγουμε σε ρολό.

Δένουμε με σπάγκο ώστε να κρατήσει το σχήμα του και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

H λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους: Χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα

Μελομακάρονα: Η συνταγή του Άκη για την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά

Η συνταγή για ζυμαρικά που θα λατρέψετε: Τσουχτές Μάνης με τυρί και αυγό

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση