Ένα vegan γιουβέτσι με αρακά, μανιτάρια και λαχανικά, που θα αγαπήσετε!

Μία διαφορετική συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει κριθαράκι με αρακά και λαχανικά. Μία εύκολη συνταγή, που θα μας λύσει τα χέρια για το μεσημεριανό τραπέζι!

Αφού προσθέσουμε τον αρακά, μπορούμε να βάλουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και να το μεταφέρουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να του δώσουμε χρώμα.

Υλικά

500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

400 γρ. ντομάτα, κονκασέ

250 γρ. κριθαράκι, μέτριο

200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.

Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση