Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με μπέικον από τον Γιώργο Τσούλη, πηγή: giorgostsoulis.com
Πεντανόστιμη σούπα, εύκολη και μυρωδάτη!
Μία πεντανόστιμη και ελαφριά σούπα ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να την ετοιμάσουμε κι εμείς, χωρίς να δυσκολευτούμε. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά γευστικό. Δοκιμάστε την!
#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και καρότο στη σούπα.
2. Μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με θυμάρι ή κάρυ.
Υλικά
4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
200 γρ. φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1.5 lt ζωμό λαχανικών
300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
4 φέτες μπέικον
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.
Ύστερα, προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε εκ νέου, ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
Έπειτα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή που θα μας λύσει τα χέρια: Συγκλονιστικές πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο
Μία αλμυρή γιορτινή συνταγή: Βασιλόπιτα κρεατόπιτα Ξάνθης
Μία γευστική πίτα με ό,τι έμεινε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση