ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ένα νόστιμο, αλλά και θρεπτικό πιάτο από τον αγαπημένο μας σεφ
Ταλιατέλες με σολομό ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την ιδανική συνταγή να φτιάξουμε αυτό το πιάτο εύκολα και γρήγορα, πετυχαίνοντας το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. σολομό, φιλέτο χωρίς δέρμα
2 κ.σ. σκόρδο
2 κ.σ. άνηθο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ, ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
50 γρ. γάλα, 1,5%
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο
κάππαρη
φέτες λάιμ
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον άνηθο.
Βάζουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το φιλέτο σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Αφαιρούμε τον σολομό από το γουόκ.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike