ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Χρησιμοποιώντας το κορυφαίο υλικό του καλοκαιριού, την μελιτζάνα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει για εμάς μία μοναδική συνταγή με μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί. Ένα νόστιμο πιάτο, ένα μαμαδίστικο φαγητό που θα ευχαριστηθούμε και με το παραπάνω.
Υλικά
4 πατάτες
4 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες, πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα. Μόλις γίνει πηχτή, το φαγητό είναι έτοιμο.
Πηγή: argiro.gr