ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, χορταστικό, που θα μας αρέσει και θα θέλουμε να φτιάξουμε ξανά και ξανά!
Υλικά
350 γρ. φασόλια γίγαντες
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μέτρια λουκάνικα, χωριάτικα με πορτοκάλι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μπούκοβο
3 φλ. ζωμό κότας
80 γρ. σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 αβγά
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.
Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τους γίγαντες να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, την πιπερίτσα τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το μπούκοβο, τους γίγαντες και το ζωμό κότας και ανακατεύουμε καλά, αλλά με προσοχή να μη διαλυθούν τα φασόλια.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Νέες κυρώσεις του Λονδίνου κατά του Ιράν για τη στήριξή του στη Ρωσία
- MSC Cruises: Πρεμιέρα για την πρώτη χειμερινή της σεζόν στην Ελλάδα
- Attica Group: Στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς
- ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης κατά της διάκρισής τους σε επίπεδα