Αν αναζητάτε ένα δροσερό, ελαφρύ, κρεμώδες επιδόρπιο, τότε η παρακάτω μους σοκολάτας είναι για εσάς.

Απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και ακόμη λιγότερα υλικά!

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να κάνουν μαλακές κορυφές που στέκονται.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και σιγά – σιγά το προσθέτουμε στη μαρέγκα.
  5. Με ένα κουτάλι βάζουμε το τελικό μείγμα σε ποτήρια μικρά μπολ.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο κέικ σοκολάτας στο σπίτι χωρίς αλεύρι!

Και όμως είναι γλυκό, όχι κέντημα (pics)

Και όμως γίνεται: Πώς να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού καρπούζι σε επτά κινήσεις

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση